Direktmarketing

Néhány évtizede a magyar parasztember számára még természetes volt, hogy találkozott mezőgazdasági termékeinek fogyasztóival. Bemutathatta a gazdaságát a vevőinek, és személyesen tájékozódhatott a vásárlók igényeiről.

Bővebben...

Agrármarketing stratégia

Az alábbi tanulmány a Fejér Megyei Agrárkamara által megrendelt agrármarketing stratégia második változata, amelyet a 2M Stratéga BT munkacsoportja 2003 tavaszán készített, majd az észrevételek alapján átdolgozott.

Bővebben...

Növény a reklámban és reklámképekben

A színek hatásának vizsgálatakor kiderült, hogy a színek a hangulatunkat legtöbbször befolyásolják, módosítják (Király, 1983). “Figyelmet kell szentelni arra is, hogy a szín élénkíthet és ingerelhet, azonosulásra és emocionális együttműködésre késztethet. A szín a felkínált termékkel kapcsolatban közvetlen asszociációkat kelthet, könnyebben érzékelhető, mint a forma az emberi életben. A szín közvetlenül hatol a tudatunkba, és tartós benyomást kelt” (Földi, 1974).

Bővebben...

Termékek és szolgáltatások testreszabása: precíziós marketing (Customization and Individualization: Precision Marketing)

A 21. század a testre szabott, egyénített termékeké (customization, individualization, just-for-you), amelyeket az informatika segítéségével lehet nagy tömegben, tehát olcsón, és mégis egyedi változatban előállítani. Divatos trend a 1:1 (one-to-one) marketing, amely egy fogyasztónak szándékozik minél több különböző terméket eladni, precíziós adatfeldolgozási technikával.

Bővebben...